Monday, November 3, 2008

Φυσικά και γρήγορα μυστικά άμεσης βοήθειας

Έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι πολύ ενδιαφέρον και απομόνωσα κάποιες συνταγές με φυτά του τόπου μας, συστατικά που έχουμε στην γλάστρα και στον κήπο μας, για μικροπροβλήματα που μας ταλαιπωρούν, όταν το φαρμακείο είναι κλειστό( και πχ. καήκαμε ελαφρώς), ή όταν θέλουμε να δοκιμάσουμε μια φυσική συνταγή, φτιαγμένη από υλικά γνωστής μας προέλευσης.

Δοκιμάστε τις και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Ακμή
Λοσιόν σώματος: Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με χυμό τομάτας και λίγη γλυκερίνη σε ένα μπουκάλι που θα ανακινήσετε καλά. Βάλτε πάνω στα σπυράκια μετά το μπάνιο.

Παρανυχίδες
Βράστε ένα ξερό σύκο σε λίγο γάλα για λίγα λεπτά και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Χλιαρό, βάλτε το πάνω στην παρανυχίδα μέχρι να φύγει ο πόνος.
Επαναλάβετε πολλές φορές την ημέρα.

Κάψιμο ηλίου η ζεστού νερού
Τρίψτε μια ωμή πατάτα και απλώστε την πάνω στο κάψιμο (ελαφρύ).Αφήστε μέχρι να φύγει ο πόνος.

Πτώση μαλλιών.
Δέκα χούφτες βασιλικού για ένα λίτρο νερό. Βράστε, αφήστε να κρυώσει, λιώστε καλά και σουρώστε. Τρίψτε το κεφάλι δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα.

Στραμπούλιγμα, μώλωπας.
Γεμίστε μισό ποτήρι με φύλλα δάφνης (και μερικά τριμμένα) και προσθέστε ελαιόλαδο.
Αφήστε 20 μέρες. Κονιορτοποιήστε για να βγούνε όλοι οι χυμοί, και φιλτράρετε. Χρησιμοποιήστε σε απαλό και βαθύ μασάζ ανάλογα με τις ανάγκες.

Τονωτική Οδοντόπαστα
Ανακατέψτε αλεύρι από κριθάρι και χυμό μήλου μέχρι να αποκτήσετε μια πάστα. Προσθέστε λίγο αλατόνερο, και ανακατέψτε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε πρωί και βράδυ για λίγες μέρες.


Πονόδοντος.
Λιώστε μερικά κλωνάρια μαϊντανού και απλώστε πάνω στο πονεμένο δόντι.

Στοματίτιδες, λαρυγγίτιδες κλπ
Βράστε 100γρ ξερά σύκα σε ένα λίτρο νερό, για 45 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει, φιλτράρετε. Κάντε γαργάρες και στοματικές πλύσεις.

Πέτρα (δόντια)
Τρίψτε τα δόντια σας με μια φράουλα αντί για οδοντόπαστα πρωί μεσημέρι και βράδυ για 3-4 μέρες.

Σπυριά
Λιώστε μια χούφτα φρέσκα φύλλα ροδακινιάς μέχρι να βγουν οι χυμοί. Βάλτε σε μια γάζα, και απλώστε την πάνω στην προβληματική περιοχή για δέκα λεπτά. Δυο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά
Λιώστε στο μπεν μαρί λίγο βοδινό λίπος, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, μια κουταλιά της σούπας ρετσινόλαδο, μια κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά βαζελίνης. Βάλτε4 γενναιόδωρη ποσότητα στο μαλλί και κάντε μασάζ. Αφήστε 20 λεπτά και αφαιρέστε με ένα σαμπουάν αβγού. Ξεβγάλατε με χυμό λεμονιού σε νερό και αφήστε να στεγνώσουν. Επαναλάβετε μια φορά την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες, κάθε τρεις μήνες.

Πιτυρίδα
Λιώστε μια χούφτα δεντρολίβανο με την ίδια ποσότητα χοντρό αλάτι μέχρι να έχετε μια πολύ λεπτή σκόνη. Τρίψτε το κεφάλι τρεις φορές την εβδομάδα σε δυνατά μασάζ μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.. Μετά το μασάζ η σκόνη αφαιρείται με το βούρτσισμα.


Μαλακτικό χεριών (και σώματος)
Ανακατέψτε αλεύρι ρυζιού με νερό μέχρι να αποκτήσετε μια πάστα, προσθέστε χυμό λεμονιού και απλώστε στα χέρια με κυκλικές κινήσεις. Τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους. Ξεβγάλτε με νερό.

No comments: