Monday, November 3, 2008

Ανανέωση στην θάλασσα




10 μικρές συμβουλές για να λάμπετε από φρεσκάδα και ομορφιά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας στις ολιγοήμερες διακοπές σας.

Δώστε στον οργανισμό σας μια δυνατή εκκίνηση για την επιστροφή στο φθινόπωρο και στους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης. Ξεριζώστε παλιές κακές συνήθειες χωρίς κόπο. Κάντε κούρα ομορφιάς στο σώμα, αλλά και στην ψυχή σας.


1) Αν βρεθείτε σε παραλία με άμμο, καθίστε και αλείψτε όλο το σώμα σας, τρίψτε την άμμο και κάντε απολέπιση ενώ δροσίζεστε και αποφεύγετε να καείτε. Αν είστε σε παραλία με βότσαλα περπατήστε ξυπόλυτες, όσο και να πονάει. Τα βότσαλα θα δημιουργήσουν ένα ευεργετικό μασάζ ρεφλεξολογίας και θα παρατηρήσετε ότι μετά από λίγο, θα πονάτε λιγότερο.



2) Αν είστε στα ρηχά και μπορείτε, περπατήστε μέσα στην θάλασσα σε γρήγορο ρυθμό, με το νερό ως τη μέση των μηρών, η αντίσταση προσφέρει πρώτης τάξεως γυμναστική. Αν είστε σε βαθιά νερά, βάλτε έναν εφικτό στόχο (5 πήγαινε- έλα κολυμπώντας πχ.) και αυξήστε λίγο κάθε μέρα. Λύστε τους κόμπους έντασης που υπάρχουν στο σβέρκο σας, δυναμώστε τους ώμους που κουβαλάνε τις ευθύνες τον χειμώνα και αφήστε το κύμα μετά να σας «κρατήσει» στην επιφάνεια της θάλασσας.



3) Τρίψτε φράουλες στα δόντια σας, τα οξέα ασπρίζουν το σμάλτο, φάτε και βάλτε στο πρόσωπό σας ροδάκινα, βερίκοκα, θρέψτε την επιδερμίδα σας και δείτε την διαφορά.

4) Βάλτε ελαιόλαδο στα μαλλιά σας, είναι η ιδανική περίοδος, κάντε όλες εκείνες τις λιπαρές μάσκες με αυγά, μαγιονέζα, μπύρα, ή οτιδήποτε άλλο.

5) Πάρτε ένα ή δυο βιβλία και κλείστε την τηλεόραση. Αποτοξινωθείτε από την ειρωνεία, τον σαρκασμό των προγραμμάτων, κλείστε την πόρτα στην κακία, την βία και το άγχος μιας παράλογης ζωής και ακούστε τα τζιτζίκια κάτω από την τέντα μιας αυλής, τα γέλια των παιδιών στην αυλή μιας ψησταριάς, τον παφλασμό των κυμάτων, τον αέρα που φυσά. Συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας και στην φύση.



6) Βάλτε ένα μικρό στόχο. Αν δεν ανοίγατε ποτέ τα μάτια μέσα στο τολμήστε το, δοκιμάστε να ψαρέψετε, ή ξεκινήστε να κάνετε κάποιες ασκήσεις γιόγκα στην βεράντα σας. Κάνετε βουτιά από τον βατήρα της πισίνας, τολμήστε. Δημιουργήστε κάτι , κατακτήστε μια μικρή κορυφή και νιώστε την ευεργετικότητα της αυτοπεποίθησης να σας κατακλύζει.

7) Αλλάξτε τον καφέ με πράσινο τσάι με μέντα, παγωμένο, ή οποίο άλλο ρόφημα θέλετε. Περιορίστε τις μπύρες, τα μαρτίνι, τα μοχίτο , τα παγωτά… σε ένα την εβδομάδα, και φάτε όσο πιο πολλά φρούτα μπορείτε τώρα που υπάρχουν ακόμα, αποτοξινώστε το σώμα σας.


Πάρτε φρούτα στην παραλία αντί για σάντουιτς, κόψτε καρότα και αγγούρια και πασπαλίστε τα με αλάτι και ξύδι για να τα μασουλάτε. Βρείτε ένα γυάλινο σκούρο μπουκάλι και γεμίστε το με λεπτοκομμένα βιολογικά –χωρίς φυτοφάρμακα-λαχανικά, όπως πράσο, σέλινο, καρότο, μαϊντανός, κρεμμυδάκια κλπ. Γεμίστε με νερό πηγής και αφήστε το για 1-2 ώρες. Καταναλώστε αυτό το γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία νερό στην διάρκεια της ημέρας.

8) Ξαπλώστε στο χώμα, αγκαλιάστε ένα δέντρο, αφήστε το κύμα να σας τυλίξει, γίνετε ένα με την φύση και νιώστε τους παλμούς της καρδιάς σας να ηρεμούν, ενώ η αναπνοή σας γίνεται πιο αργή και πιο βαριά, ένδειξη ότι το στομάχι ξεσφίγγεται και το μυαλό χαλαρώνει τους μύες. Ανακαλύψτε πόσο πιο πολύ αέρας μπορεί να μπει στα πνευμόνια σας.



9) Παίξτε με τα παιδιά σας, ακόμα και αν βαριέστε στην αρχή, θα ανακαλύψετε πράγματα που έχουν στην ψυχούλα τους, παραπονάκια, φοβίες, όνειρα, ακριβώς όπως εμείς, και θα καταλάβετε το πόσο μεγάλο ρόλο παίζετε στην ζωή τους και πόση βαρύτητα έχει η κάθε σας κουβέντα.

Οι αγκαλιές και τα χαμόγελα που θα σας χαρίσουν μετά, θα μεθύσουν την ψυχή σας και η καλή συμπεριφορά ενός παιδιού συναισθηματικά συνδεδεμένο με τους γονείς του είναι απαράμιλλη και καλύτερη από οποιαδήποτε παιδαγωγική μέθοδο.

10) Κοιμηθείτε αγκαλιά. Επιτρέψτε στο σώμα σας να «ρουφήξει» αισθήσεις σε όλη του την επιφάνεια. Είτε είναι ο σύντροφος σας, είτε τα παιδιά σας, βάλτε το χέρι σας πάνω σε ζεστή στέγνη επιδερμίδα και νιώστε το βάρος του χεριού ενός ανθρώπου που αγαπάτε πάνω σας.


Πείτε «σ’ αγαπώ» πριν κλείσετε τα μάτια σας και νιώστε την ζεστασιά που μόνο η αγάπη φέρνει, στην καρδιά σας,. Νιώστε τον λόγο που αξίζει να ζει κανείς. Κάντε έρωτα, αγκαλιαστείτε , φιλήστε, χαϊδέψτε, νιώστε την χαρά του να είσαι ζωντανός, θυμηθείτε, τι είναι τελικά, σημαντικό, τι παραμένει σημαντικό, σε όλα τα στάδια της ζωής μας.


(fe-mail)

No comments: